TRANSPORT GRATUIT PESTE 250 lei

Cum să alegi cuțitele de bucătărie...

30.09.2022

...ca să fie comoara voastră

Cum să alegi cuțitele de bucătărie...

Celebrul bucătar de renume mondial Wolfgang Puck descrie zâmbind o poveste din copilărie despre un schnitzel de duminică. Despre cum avea voie să mănânce carne doar o dată pe săptămână și cum a fentat. Tăia șnițelul de sărbători și păstra jumătate din el pentru ziua de luni – astfel încât să poată mânca carne de două ori pe săptămână. La momentul respectiv, probabil că nu i-a păsat ce cuțit a folosit. Dar la apogeul faimei sale, atunci când de exemplu conduce cateringul de la Oscaruri, nu va reuși să se descurce fără un echipament perfect. Și chiar și bucătarii casnici înțeleg foarte bine că, cuțitele potrivite sunt o adevărată comoară în bucătărie.




Mergeți la margine în feliere

În articolul precedent ne-am explicat de ce un cuțit în bucătărie nu ne este îndeajuns. De asemenea, am prezentat diviziunea lor de bază. Dar dacă nu vreți să fiți un bucătar de casă, ci vreți să fiți Wolfgang Puck al casei, trebuie să vă aprofundați cunoștințele. Astfel, nu numai că veți face alegerea corectă pentru dumneavoastră, dar îi veți educa și pe bucătarii din jurul dumneavoastră.







Ca și primul faceți „schița”
cu cuțitul bucătarului șef

La început, este o idee bună să alegeți cuțitul pe care îl veți folosi cel mai des. Vedeta principală. Apoi vă construiți linia ideală în jurul acesteia. Cuțitul chef bucătarului Lunasol Premium combină avantajele unui cuțit mare și îndemânatic. Se mândrește cu oțelul german de înaltă calitate, călit la gheață, care este complet învelit într-un mâner ergonomic realizat din plastic dur POM.

Astfel, veți avea încredere în mână, veți putea tăia carne sau legume. Dar va servi, de asemenea, de exemplu, pentru a zdrobi usturoiul cu lama cuțitului – cu fenomenul plăcut care însoțește acest lucru și care vă va face să „bateți pe masă“ ca un bucătar adevărat.

Ca și primul faceți „schița” cu cuțitul bucătarului șef



Materialul lamei este esențial

Ar câștiga cavalerul în luptă dacă ar avea o sabie de hârtie? În mod similar, ar reuși un bucătar să aibă succes dacă lama cuțitului său ar fi făcută dintr-un material de proastă calitate? Pentru o muncă eficientă, vă recomandăm să alegeți un damasc sau unul inoxidabil. Oțelul inoxidabil nu necesită îngrijire frecventă, este rezistent la coroziune, ceea ce face ca acesta să arate la fel chiar și după o perioadă lungă de timp. Un adept potrivit al acestui soi este cuțitul santoku. Oțelul este original cu modele frumoase care seamănă cu inelele de vară. Se deosebește de inox în ceea ce privește aspectul, în afară de faptul că nu există o mare diferență între ele. De asemenea, este durabil și ușor de întreținut. Aici puteți alege, de exemplu, un cuțit de bucătărie fabricat din oțel Lunasol Platinum.


Materialul lamei este esențial 1
Materialul lamei este esențial 2






Este oțelul mai dur automat mai bun?

Este oțelul mai dur automat mai bun?

S-ar putea să o recunoașteți. Într-o zi simțiți că puteți tăia un sequoia, iar după câteva zile abia dacă puteți tăia un morcov fiert. Aceasta nu înseamnă neapărat că cuțitul este de proastă calitate. Este probabil tipul de lamă din oțel moale care are avantajele și dezavantajele sale. Este atât mai rezistent la impact, cât și mai flexibil, ceea ce vă va da câștig atunci când veți tăia curcanul. Pe de altă parte, este firesc să trebuiască să-l ascuțiți mai des.

Oțelul dur, pe de altă parte, rămâne ascuțit pentru o perioadă lungă de timp, dar nu este la fel de flexibil și poate fi predispus la lovituri dure.

Ce ziceți de o cale de mijloc de aur – în acest caz, mai degrabă de oțel? Avantajele ambelor tipuri sunt combinate de cuțitul Premium S-Art, cu un design realizat de artistul Reto Bärschi. Își păstrează ascuțimea, dar este și flexibil și durabil.







Cu forma potrivită,
vei fi un ninja al bucătăriei

Preferați cuțitele de tip japonez sau german? Pentru felierea „în balans“, sunt potrivite lamele mai rotunde de tip german.

Cu toate acestea, un adevărat samurai de bucătărie are nevoie, de asemenea, de un santoku japonez cu o lamă mai dreaptă, care este excelentă pentru a tăia de sus. Datorită canelurilor de pe laterale, legumele nu se vor lipi de el atunci când îl feliați. De asemenea, îl puteți folosi ca lingură pentru a pune în oală. Și, pe lângă lama largă a cuțitelor santoku, veți fi, de asemenea, mulțumiți de selecția lor largă.

Cu forma potrivită, vei fi un ninja al bucătăriei




Facilitează prepararea sushi și filetarea peștelui


Facilitează prepararea
sushi și filetarea peștelui

Sunteți un fan al sushi? Un cuțit cu o lamă ascuțită pe o singură față este ideal pentru acest lucru. De asemenea, este perfect pentru filetarea dificilă a peștelui, separând cu ușurință pielea de carne.

Lama cuțitului nostru Lunasol Premium S-Art pentru sushi este ascuțit din partea dreaptă – deci este destinat doar dreptacilor. În același timp, nu vă recomandăm să îl folosiți pentru alte alimente, deoarece tăietura tinde să se rătăcească. În acest caz, folosiți în schimb un cuțit clasic, ascuțit din ambele părți.







Prinderea confortabilă este esențială

Ar fi devenit Roger Federer un as al tenisului dacă racheta nu i s-ar fi potrivit la mână? La fel, nu poți urca în clasamentul mondial al bucătarilor fără să ai mânerul potrivit. Trebuie să fie confortabil de ținut în mână. Apoi puteți trece la următorul criteriu. De exemplu, materialul.

Prinderea confortabilă este esențială




Plasticul și fibra de sticlă sunt durabile, lemnul este unic


Plasticul și fibra de sticlă sunt durabile, lemnul este unic

Probabil că cel mai frecvent utilizat mâner este cel din plastic. Chiar și în situații stresante, nu vă va trăda – este rezistent, ușor de întreținut și durează foarte mult timp. Cel din fibră de sticlă are proprietăți similare și este, de asemenea, extrem de rezistent. Dar dacă sunteți un iubitor de lemn, veți fi cu siguranță interesat de setul de cuțite de friptură Basic în cutie. Firește, necesită mai multă grijă, dar unicitatea vă va bucura inima – nu există două bucăți de lemn la fel.







Testați echilibrul

Când gătiți gulașul, se aplică regula – câtă carne, atâta ceapă. Putem aplica același principiu la cele două părți principale ale cuțitului. Pentru a manevra bine cuțitul și pentru a nu vă răni încheietura mâinii, lama și mânerul trebuie să aibă aceeași greutate. Cum aflați acest lucru? Așezați cuțitul pe degetul arătător în punctul exact dintre lamă și mâner. Dacă niciun capăt nu cade, aveți un cuțit perfect echilibrat.

Testați echilibrul




Setul de cuțite economisește spațiul și timpul


Setul de cuțite
economisește spațiul și timpul

În cazul în care nu doriți să cumpărați fiecare model în parte, vi se va potrivi un set de 6 cuțite Profi-Line cu lame din oțel inoxidabil și mânere din plastic. În plus, datorită suportului practic din bambus, cuțitele nu vă vor aglomera inutil spațiul de lucru.




Comandați cuțite de bucătărie online

Sperăm că ați aflat informații utile și știți deja cum să alegeți cuțitele de bucătărie potrivite.
În partea următoare vom aborda un alt subiect interesant, așa că nu încetați să ne urmăriți.

button
badge