De ce 1 cuţit nu este de ajuns
01.03.2022Descoperiți beneficiile cuțitelor pentru pâine, carne și legume

Cât
de mult v-ar plăcea o orchestră care cântă doar la un singur
instrument – flautul, de exemplu?
Ar putea un zidar să construiască o casă bună dacă ar măsura planul, ar
amesteca mortarul și ar finisa pereții toate cu o singură unealtă, cu un
nivel cu bulă? Și poate felierea să fie distractivă și eficientă dacă un
bucătar face totul cu un singur cuțit? Aceasta este ceea ce vom analiza în
prima parte a unei noi serii numite Academia de feliere Lunasol.
Maestrul
de feliere are nevoie
de setul ideal de cuțite
Lamele individuale sunt concepute
special pentru a se potrivi tipului specific de feliere. De aceea, este
important să aveți un set complet.
De exemplu, o lamă îngustă va intra în fiecare pliu al cărnii, o lamă
mică va decoji mai ușor un cartof, iar o lamă lungă va tăia mai bine
verdeţurile.
S-ar putea să vă gândiți – și nu este acesta un lux inutil? Noi am
răspunde – este cu adevărat o economie dacă ajungeți să vă stricați
cuțitul „universal“,
să faceți prea multă risipă sau să deformați pâinea atunci când
o feliați.

Divizare de bază a cuțitelor
Pentru pâine
Dinții cuțitelor de pâine taie atât de ușor patiseria încât nu veți mai dori să reveniţi la cuțitul inițial. Pentru mai mare confort, vă recomandăm placa de tăiere Gaya Wooden.


Pentru fripturi
În principiu, acestea sunt concepute pentru a tăia tot ceea ce nu puteți face cu un cuțit de tacâmuri obișnuit – în afară de fripturi, îl puteți folosi și pentru pizza şi hamburger.
Pentru brânzeturi
Lama cuțitului este special adaptată pentru două acțiuni succesive – mai întâi tăiați brânza tare în felii și apoi le înfigeți cu vârful.


Cuţitul Santoku
Potrivit japonezilor, este excelent pentru 3 lucruri – feliere, tocare și mărunțire. Are o lamă mai groasă și mai lată, completată cu mici găuri. Acest lucru permite aerului să pătrundă între lamă și alimente, astfel încât alimentele să nu se lipească de lamă, ci să cadă pe planșetă. Lamele largi pot fi folosite și pe post de palete – culegeți carnea sau legumele feliate și le puneți în oală.
Pentru porţionare
Datorită lamei înguste și lungi, puteți intra în fiecare pliu al puiului, somonului sau al oricărui alt tip de carne. Acesta separă în mod inteligent osul, articulația sau glanda de celelalte părți. Dacă sunteți un bucătar gurmand, nici unul din aceste cuțite nu poate lipsi din echipamentul dvs. de bucătar.


Pentru legume şi fructe
Iar dacă vă place să adăugați legume la carne, veți aprecia cuțitele cu lame și mânere mai mici. Cu ele puteți curăța cu ușurință cartofii, dar și de exemplu, puteți scoate miezul merelor.
Cuţite pentru sushi şi sashimi
Acestea au o lamă extrem de lungă și cu ele puteți tăia felii perfect subțiri. Sunt adaptate pentru dreptaci – lama șlefuită pe o parte, mânerul de stejar cu formă ergonomică.

Comandați setul ideal online
V-ați dat seama de ce tip de
cuțite aveți nevoie în bucătărie? Sperăm că toate tipurile de feliere vor
decurge
acum fără probleme semnificative. Dar nu încetați să ne urmăriți. În
episodul următor al Academiei de feliere Lunasol,
ne vom ocupa de un alt subiect interesant. Faceți clic aici pentru a alege
dintr-o gamă largă de cuţite Lunasol.
