TRANSPORT GRATUIT PESTE 250 Lei

De ce 1 cuţit nu este de ajuns

01.03.2022

Descoperiți beneficiile cuțitelor pentru pâine, carne și legume

De ce 1 cuţit nu este de ajuns

Cât de mult v-ar plăcea o orchestră care cântă doar la un singur instrument – flautul, de exemplu?
Ar putea un zidar să construiască o casă bună dacă ar măsura planul, ar amesteca mortarul și ar finisa pereții toate cu o singură unealtă, cu un nivel cu bulă? Și poate felierea să fie distractivă și eficientă dacă un bucătar face totul cu un singur cuțit? Aceasta este ceea ce vom analiza în prima parte a unei noi serii numite Academia de feliere Lunasol.Maestrul de feliere are nevoie
de setul ideal de cuțite

Lamele individuale sunt concepute special pentru a se potrivi tipului specific de feliere. De aceea, este important să aveți un set complet.
De exemplu, o lamă îngustă va intra în fiecare pliu al cărnii, o lamă mică va decoji mai ușor un cartof, iar o lamă lungă va tăia mai bine verdeţurile.

S-ar putea să vă gândiți – și nu este acesta un lux inutil? Noi am răspunde – este cu adevărat o economie dacă ajungeți să vă stricați cuțitul „universal“,
să faceți prea multă risipă sau să deformați pâinea atunci când o feliați.Divizare de bază a cuțitelor

badge

Divizare de bază a cuțitelor

Pentru pâine

Pentru pâine

Dinții cuțitelor de pâine taie atât de ușor patiseria încât nu veți mai dori să reveniţi la cuțitul inițial. Pentru mai mare confort, vă recomandăm placa de tăiere Gaya Wooden.

Pentru pâine 1Pentru pâine
Pentru fripturi

Pentru fripturi

Pentru fripturi

În principiu, acestea sunt concepute pentru a tăia tot ceea ce nu puteți face cu un cuțit de tacâmuri obișnuit – în afară de fripturi, îl puteți folosi și pentru pizza şi hamburger.

Pentru fripturi 2


Pentru brânzeturi

Pentru brânzeturi

Lama cuțitului este special adaptată pentru două acțiuni succesive – mai întâi tăiați brânza tare în felii și apoi le înfigeți cu vârful.

Pentru brânzeturi 3Pentru brânzeturi
Cuţitul Santoku

Cuţitul Santoku

Cuţitul Santoku

Potrivit japonezilor, este excelent pentru 3 lucruri – feliere, tocare și mărunțire. Are o lamă mai groasă și mai lată, completată cu mici găuri. Acest lucru permite aerului să pătrundă între lamă și alimente, astfel încât alimentele să nu se lipească de lamă, ci să cadă pe planșetă. Lamele largi pot fi folosite și pe post de palete – culegeți carnea sau legumele feliate și le puneți în oală.

Cuţitul Santoku 4


Pentru porţionare

Pentru porţionare

Datorită lamei înguste și lungi, puteți intra în fiecare pliu al puiului, somonului sau al oricărui alt tip de carne. Acesta separă în mod inteligent osul, articulația sau glanda de celelalte părți. Dacă sunteți un bucătar gurmand, nici unul din aceste cuțite nu poate lipsi din echipamentul dvs. de bucătar.

Pentru porţionare5Pentru porţionare
Pentru legume şi fructe

Pentru legume şi fructe

Pentru legume şi fructe

Iar dacă vă place să adăugați legume la carne, veți aprecia cuțitele cu lame și mânere mai mici. Cu ele puteți curăța cu ușurință cartofii, dar și de exemplu, puteți scoate miezul merelor.

Pentru legume şi fructe 6


Cuţite pentru sushi şi sashimi

Cuţite pentru sushi şi sashimi

Acestea au o lamă extrem de lungă și cu ele puteți tăia felii perfect subțiri. Sunt adaptate pentru dreptaci – lama șlefuită pe o parte, mânerul de stejar cu formă ergonomică.

Cuţite pentru sushi şi sashimi 7Cuţite pentru sushi şi sashimi


Comandați setul ideal online

V-ați dat seama de ce tip de cuțite aveți nevoie în bucătărie? Sperăm că toate tipurile de feliere vor decurge
acum fără probleme semnificative. Dar nu încetați să ne urmăriți. În episodul următor al Academiei de feliere Lunasol,
ne vom ocupa de un alt subiect interesant. Faceți clic aici pentru a alege dintr-o gamă largă de cuţite Lunasol.

button
badge
Utilizăm cookies, pentru ca dumneavoastră să aveți o experiență mai plăcută. Mai multe informații